Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Horvátországban jártak a Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetői
MÁÉRT - 2019. október 3., csütörtök 16:25

A Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai rendszeresen járják a Kárpát-medencét, hogy személyesen is meggyőződjenek a külhoni magyarság aktuális helyzetéről, illetve hogy jobban megismerjék az adott területeket. Ebből a célból látogattak vidékünkre is.
A Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai múlt szerdán a Drávaszögben jártak. A delegációt az intézet igazgatója, dr. Csóti György vezette, aki volt zágrábi nagykövet lévén jól ismeri az itteni helyzetet. A jogvédőknek a HMDK bellyei székházában Matijević Olivér, a jogvédő intézet helyi munkatársa, HMDK ügyvezető elnöke és Hordósi Dániel, az érdekvédelmi szervezet elnökségi tagja számolt be a horvátországi magyarság aktuális helyzetéről. Ezt követően a delegáció Andócsi Jánossal, a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ igazgatójával tárgyalt, aki a kisebbségi oktatással kapcsolatos ügyekről tájékoztatta őket.
- A horvátországi magyarság azon kevés külhoni nemzetrész egyike, ahol nem érik atrocitások a magyarokat. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad - mondta Matijević Olivér, aki hozzátette, ha valaki úgy érzi, hogy magyarsága miatt jogsérelem éri, forduljanak hozzá segítségért bizalommal.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.