Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Közösségépítő látogatás és elismerés
MÁÉRT - 2020. január 9., csütörtök 14:43

Mint minden évben, most is aktívan teltek az téli hónapok Fiumében, a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete háza táján. Több programot is szerveztek, ellátogattak a HMDK Isztria megyei szervezetéhez, és megyei elismerésben részesültek.
Fiumeiek Pólában
Pólai (Pula) kirándulást szervezett a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete december 19-én. Az utazás során a fiumei magyarok ellátogattak a HMDK Isztria megyei egyesületébe, ahol a helyiek szívélyes fogadtatásban részesítették és megvendégelték őket. A pólai egyesületben bemutatták a fiumeiek festőkörének a kiállítását is. A közösségépítő látogatás után a fiumeiek  megnézték a város főbb nevezetességeit, Ágoston Gergely idegenvezetésével. A kirándulást a pólaiakkal közösen eltöltött ebéd zárta. Az utazás a Kisebbségi Tanács támogatásával jött létre.
Elismerés
A HMDK Tengermelléki-fennsíki Megyei Egyesülete nevében 2019. december 23-án Demeter István alelnök díszoklevelet vett át a megye alelnökétől, Mamula Petartól. A megye a díszoklevelekkel a kisebbségi egyesületek 25, illetve 15 éves munkáját díjazta. A magyar egyesület immár 25 éve működik, amellyel elősegíti a térség multikulturalizmusát, és tevékenységével gazdagítja a nyelvi, kulturális életet és ápolja a hagyományokat.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.