Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
„Telt házas” volt az eszéki gazdabál
MÁÉRT - 2020. január 30., csütörtök 10:50

A HMDK Gazdakör szervezésében múlt szombaton került sor a már hagyományosnak tekinthető gazdabálra. A társasági esemény keretében okleveleket adtak át a Magyarok Kenyere Programban résztvevő termelőknek.
A gazdabál mára, a vukovári magyar bál mellett, a legnagyobb társasági eseményévé vált magyar közösségünknek. Minden eddiginél sikeresebb volt az idei – tudtuk meg Szabó Attilától, a Gazdakör elnökétől –, hiszen eddig még nem fordult elő, hogy túljelentkezés miatt néhányan „várólistára“ kerültek, összesen 372 jegy kelt el.
A szervezők megőrizték az esemény magas színvonalát; a bálra ezúttal is Eszék egyik legszebb rendezvénytermében, a Kristályteremben (Kristalna dvorana) került sor. Nyitásképpen a Pécsi Nemzeti Színház előadói szórakoztatták a vendégeket zenés produkciójukkal. A színészek De Blasio Antonio volt eszéki magyar főkonzulnak köszönhetően léptek föl Eszéken.
A műsor előtt Szabó Attila köszöntötte a bálozókat, köztük Jankovics Róbertet, magyarságunk parlamenti képviselőjét, Magyar József zágrábi magyar nagykövetet, Pappné Popovics Juditot, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. osztályvezetőjét, Papp Zsolt helyettes államtitkárt, a MAGOSZ országos ifjú gazdatagozat elnökét, Merkatz Lászlót az Agrárminisztériumból, Szabó Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara külkapcsolati igazgatóját, Gárdos Béla eszéki magyar konzult, De Blasio Antonio volt eszéki magyar főkonzult és Palizs Tóth Hajnalkát, az Economica Hungarica Alapítvány igazgatóját.
Szabó Attila a későbbiekben beszélt a Magyarok Kenyere Programról is, amelyben a Gazdakör már évek óta részt vesz, tavaly is jelentős mennyiségű búzaadománnyal járult hozzá a horvátországi magyar termelők támogatásának köszönhetően. Összesen 3100 kilogramm búzát gyűjtöttek össze, ennek egy részéből lisztet őröltettek, amelyeket magyar tannyelvű iskoláink és többgyermekes magyar családok között osztottak szét. A Gazdakör vezetői okleveleket osztottak ki a programban részt vevő termelőinknek.
A mulatság nagyszerű hangulatban telt, a belépő ára kétszeri vacsorát és korlátlan italfogyasztást tett lehetővé, a zenéről pedig a vajdasági A.N.T. Zenekar gondoskodott, amelynek tagjai már három évtizede szórakoztatják a nagyérdeműt esküvőkön, bálokon, falunapokon.
A vendégeknek tombolanyereményekkel is kedveskedtek a szervezők, összesen 120 „csomagot” osztottak ki, melyek a Gazdakör-tagok adományaiból tevődtek össze. Az esemény a HMDK, Magyarország Agrárminisztériuma, valamint a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.
A szervezők lapunknak nyilatkozva elmondták, gazdabált természetesen jövőre is tartani fognak.
Akik pedig nem várnának addig, hogy ismét egy jót mulathassanak, azok ne hagyják ki a vukovári magyar bált… (ti)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.