Romániai Magyar Demokrata Szövetség
RMDSZ: azonnal függesszék fel az adóbefizetési kötelezettségét azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nem bocsátanak el alkalmazottakat
MÁÉRT - 2020. március 23., hétfő 20:46

A koronavírus-járvány súlyos gazdasági és társadalmi következményekkel jár Romániában. A kormánynak sürgősen kell cselekednie, mi ebben akarunk segíteni: az emberek és családok támogatásában, a munkahelyek megvédésében – hangsúlyozta Kelemen Hunor azt követően, hogy az RMDSZ javaslatcsomagot juttatott el Ludovic Orban miniszterelnöknek.
A kis- és középvállalkozások jelentik a romániai gazdaság motorját. Akkor tudjuk a munkahelyeket megvédeni, ha a KKV-kat sikerül életben tartani – tette hozzá a szövetségi elnök.
Az RMDSZ prioritása az emberek és családok támogatása, a munkahelyek megvédése! Javaslatcsomagot juttattunk el a kormányhoz, amely többek között a KKV-k megsegítésére, a szállítmányozás és export, a mezőgazdaság, az önkormányzatok és a beruházások területeire vonatkoznak. Ugyanakkor konkrét javaslatokat fogalmaztunk meg a közegészségügy területén is, például a sürgősségi fogorvosi ügyelet ellátásában.
Az RMDSZ javaslatcsomagjának főbb pontjai:
A Szövetség javaslatcsomagja elérhető .

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.