Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Elnökségi ülés Pélmonostoron
MÁÉRT - 2020. november 20., péntek 11:35

A HMDK pélmonostori alapszervezete, valamint a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet november 11-én elnökségi ülést tartott székhelyén.
 
 
November 11-e Szent Márton, Pélmonostor védőszentjének a napja. Ennek a tiszteletére tartja meg a helyi HMDK-alapszervezet és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet minden évben legnagyobbnak számító rendezvényét.
A koronajárvány miatt az idei Márton-napi program elmaradt, viszont erre a napra időzítette a két egyesület az elnökségi ülését, melyen részt vett Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke és Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke is, egyébként mindketten pélmonostoriak.
Kovács Ferenc, pélmonostori alapszervezetünk elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a beszámolók után a Márton-napról sem feledkeztek meg, melyet a szokásokhoz híven libavacsorával és újborral ünnepelt meg a szűk körű tagság. Az esemény keretében kiállítást is nyitottak Horvát Adrián pélmonostori képzőművész és festő munkáiból, amely egy ideig még megtekinthető lesz a pélmonostori HMDK-egyesület székházában.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.