Pázmaneum Polgári Társulás
A Magyar Kultúra Napja megünneplésére készülnek Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2021. január 8., péntek 09:05

A Pázmaneum Társulás immár 10. alkalommal szervezi meg Dunaszerdahelyen a Himnusz születésnapján a Magyar Kultúra Napja ünnepi gálaestjét. A járványügyi helyzet miatt ezúttal csak online eseményre kerülhet sor.
 
Dunaszerdahelyen hagyományteremtő szándékkal 2011. január 22-én indította el a Pázmaneum Társulás a magyar kultúra napjának megünneplését, amelyhez csatlakozott a Kortárs Magyar Galéria, a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ és Dunaszerdahely önkormányzata. Az első ünnepségekre a Vermes-villában került sor, majd a fokozódó érdeklődés után kicsinynek bizonyult a galéria épülete és a művelődési otthonba került át a rendezvény. Itt is telt házas estek keretében ünnepelték a Himnusz születésnapját a dunaszerdahelyiek. Megtisztelte a rendezvényt többek között Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke; Soltész Miklós államtitkár; Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke is.
 
Az idei fellépők:
Sárközi Pál prímás, Kevická Tünde és tanítványa, Bertók István és Bertók Katalin, a Kodály Zoltán Alapiskola diákjai Simon Anikó felkészítő tanár vezetésével, Füri Adrián, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének diákja Klőr Levente felkészítő tanár vezetésével, Bokros Bianka, a Magángimnázium diákja, Katona Nikolas az Arany Opus díj nyertese.
A megjelenteket Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás ügyvezető elnöke köszönti. Az ünnepi gálaest a Pázmaneum Társulás hivatalos youtube csatornáján, illetve Facebook oldalán lesz megtekinthető.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.