Pázmaneum Polgári Társulás
Valljuk magunkat bátran kereszténynek és magyarnak!
Külhoni civil szervezetek - 2021. február 8., hétfő 21:07

A Pázmaneum Társulás közleménye a 2021-es Népszámlálás kapcsán.
„Szívünk, lelkünk nagy kincsét, nemzeti öntudatunkat és Krisztus Urunkba vetett hitünket ne tévesszük szem elől egy pillanatig sem. Ápoljuk, őrizzük ezt, mert ez az egyetlen pozitív érték, amelyet senki el nem vehet, és melynek varázslatos ereje átsegít a legnehezebb megpróbáltatásokon.” (Esterházy János, Új Hírek, 1940. december 24.)

A Pázmaneum Társulás is buzdítja a felvidéki magyar közösség tagjait, hogy félelem nélkül vallják meg nemzeti hovatartozásukat, hiszen közösségünk jövőjének szempontjából nagyon fontos, hogy mennyien vallják magukat magyar nemzetiségűnek. Bátran jelöljük meg római katolikus vallásunkat is, hiszen Krisztus követői vagyunk és az evangélium szellemében a jó hír ter­jesztői. Ahogyan a 15 éve alapított Társulásunk mindig az igazságosság és a magyar, keresztény értékek vállalásának oldalán állt ki, most is arra kérünk mindenkit, hogy bátran valljuk meg hitün­ket és nemzetiségünket, hiszen Szent István király kései utódaiként élünk szülőföldünkön. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a jövő ifjúsága is büszkeséggel tekintsen őseire, tegyünk meg mindent a felvidéki magyar közösség számára fontos népszámlálás eredményes kimeneteléért. Együtt sikerülni fog, Isten segítségével!

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.