Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Gratulált az erdélyi polgári oldal
MÁÉRT - 2022. április 4., hétfő 21:52

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Országos Elnöksége nevében Sándor Krisztina ügyvezető elnök, az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége és az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Bizottsága nevében Csomortányi István néppártelnök, az EMSZ társelnöke adott ki közös nyilatkozatot a magyarországi országgyűlési választások nem hivatalos végeredménye ismeretében.
Ezt írták: „Sorsdöntő választást tudhat maga mögött a Kárpát-medence és a világ magyarsága. A magyarországi országgyűlési választás alkalmával nem csupán Magyarország kormányának összetételéről dönthettek a magyar állampolgárok, hanem a nemzet jövőjéről, közös sorsunk alakulásáról is. A határok feletti nemzetegyesítés politikájának köszönhetően e kiemelten fontos döntésből a határon túli – és így az erdélyi – magyarok is kivehették részüket, akik megértették: a magyar állampolgárság nem csak jogokkal, hanem kötelezettségekkel is jár, s így szép számban adták le szavazatukat. Külön öröm számunkra, hogy az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által működtetett demokráciaközpontok munkatársai, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Szövetség képviselői aktívan kivették részüket a választást megelőző regisztrációs és tájékoztató kampányból, valamint segítettek a levélszavazatok biztonságos célba juttatásában. Irodahálózatunk és képviselőink ismételten jelesre vizsgáztak: közreműködésünkkel közel 70 ezer (68 834) levélszavazat ért célba Magyarország kolozsvári és csíkszeredai főkonzulátusán.”
A továbbiakban hozzáteszik: „Az idei választás tétje óriási volt: nemzeti közösségünknek a béke, a fejlődés és a nemzeti összetartozás nemes gondolata, valamint a 2010 előtti magyarellenes politika, hazugságözön és balliberális, felforgató értékrend között kellett választania. Örömmel nyugtázzuk: mi, magyarok, ismét jól döntöttünk. Sikerült megvédenünk természetes, keresztény és nemzeti értékeinket, megálljt parancsoltunk (remélhetőleg végérvényesen) a balliberális előre törésnek, a nemzeti oldal pedig soha nem látott egységet tudott felmutatni a legszükségesebb időben. A nemzeti erők győzelme egyet jelent a 2010-ben megkezdett építő munka folytatásával, valamint a napjainkban oly lényeges közép-európai béke megőrzésével. Történelmi időket élünk, s e történelmi idők történelmi léptékben mérve is jelentős személyiségeket, valódi vezetőket követelnek, a választási eredményeket látva pedig kimondhatjuk: Magyarország jó kezekben lesz.”
Az erdélyi polgári-nemzeti oldal képviselői választási kampány során ismét megtapasztalhatták, mit jelent a balliberális oldal álságos „nemzetpolitikája”: míg egyik héten megpróbálták (zártkörű rendezvényeken és titokban tartott sajtótájékoztatókon) behízelegni magukat az erdélyiek szívébe, addig a következő pillanatban ismét magyart magyar ellen uszítottak, mi több, egy szerencsétlenül megszervezett provokációra hivatkozva a teljes határon túli magyarság szavazatának megsemmisítését követelték. „Az erdélyi, magyarországi és Kárpát-medencei magyarok azonban jól ismerik már a bukott baloldal trükkjeit, s ez alkalommal sem dőltek be nekik: a mostani választási eredmények fényében kijelenthető, hogy határozottan a tudomásukra hoztuk: Erdély (és a nemzet) magyarsága nem kér belőlük. Reméljük, utoljára volt szükség véleményt mondanunk e Gyurcsány-vezette, nemzetáruló baloldalról” – fogalmaztak.
A közlemény így zárult: „Ma, amikor a jól megérdemelt győzelemé a főszerep, gratulálunk a választók bizalmát elnyert nemzeti erőknek, kiemelten Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, munkájukhoz pedig bölcsességet, kitartást és erőt kívánunk! Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Szövetség miként eddig, úgy az elkövetkezőkben is a magyar kormány stratégiai partnereként áll az erdélyi magyarság szolgálatában – közös nemzeti célkitűzéseink megteremtése érdekében. Isten áldja Magyarországot!”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.