Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Nyári gyerektábor a csúzai Kossuth-házban
MÁÉRT - 2022. június 24., péntek 13:12

Hétvégén tartotta meg háromnapos nyári gyerektáborát a laskói Deák Ferenc Civil Központ és a vörösmarti József Attila Kultúregyesület.
A Szeretem Baranyát! Elnevezésű nyári gyermektábor témája a honfoglalás volt, keretében elsősorban népművészeti és honismereti foglalkozásokat tartottak. A kézműves foglalkozásokat magyarországi szakemberek vezették, Vargyas Ildikó és csapata a baranyai népművészeti technikáival ismertette meg a résztvevőket – a gyerekek kipróbálhatták magukat többek között a vesszőfonásban és a gyöngyfűzésben, a néptáncot Böjtös Denisz, a népzenét pedig Horváth Pécsi Mária tanította nekik. Ezenkívül sportolásra és egyéb tevékenységek gyakorlására és játékokra is volt lehetőségük a résztvevőknek.
A gyerekek alkotásaiból az utolsó napon kiállítást rendeztek, amelyet a gyerekek szülei tekintettek meg. A tábort Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk is meglátogatta, aki támogatása felől biztosította a szervezőket.
A program főszervezője a laskói Deák Ferenc Civil Központ volt. Az egyesület vezetője, Tokai István lapunknak nyilatkozva elmondta, idén ez volt az első táboruk, melyre a hegyaljai településekről várták a magyar ajkú gyerekeket, míg az őszit az alfalusi fiatalok számára rendezik majd meg. A tábort a csúzai Kossuth-házban tartották meg, Tokai ezúton is köszöni a lehetőséget a házigazdáknak. A programot ezenkívül a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta. 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.