Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
A Tőkés-könyv bemutatója Kolozsváron
MÁÉRT - 2022. augusztus 14., vasárnap 13:08

A koronavírus-világjárvány utáni normalitásba való visszatérés jegyében szervezték meg a 13. Kolozsvári Magyar Napokat az idén. A rendezvény hivatalosan ugyan augusztus 14. és 21. között zajlik, de pénteken már meg is kezdődött bizonyos előrendezvényekkel. Az ünnepélyes nyitógála ma este lesz a Magyar Operában. A részletes programok itt megtalálhatók: https://magyarnapok.ro/2022/program/.
A szervezők által Erdély legjelentősebb kulturális fesztiváljaként hirdetett Kolozsvári Magyar Napok 60 helyszínen 450 programmal várja az érdeklődőket. Ezeket 150 partnerszervezettel közösen szervezték. Immár hagyományosan „fesztivál a fesztiválban” a Szent István-napi Néptánctalálkozó, idén azonban egy másik fesztivált, a Magyar Egyházzenei Fórumot is a magyar napok keretében tartják.
A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban meglepetéskötet mutattak be, ami az idén 70. életévét betöltött Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tiszteletére jelent meg. A püspök műveinek egy válogatását, valamint jeles személyiségek őt méltató sorait tartalmazó kötetet a Kolozsvári Magyar Napok keretében is bemutatják, mégpedig augusztus 16-án, kedden 16 órától a Vallásszabadság Házában (Magyar u. 14. sz. / Bd. 21 Decembrie 1989). Az Isten szeretetében, Erdély ölelésében – Tőkés László 70 című kötet bemutatóján jelen lesz és felszólal Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. A püspök pedig dedikálni fogja a kiadványt, ami a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány támogatásával jelent meg a Méry Ratio kiadásában.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.