Erdélyi Magyar Szövetség
Készülnek a székely szabadság napjára
MÁÉRT - 2023. január 28., szombat 18:10

Az Erdélyi Magyar Szövetség Maros megyei elnöksége Vegyünk részt közösen a Székely Szabadság Napján! címmel adott ki egy felhívást a héten. Alább olvasható:

 Az Erdélyi Magyar Szövetség Maros megyei szervezetének január 19-i megalakulását követően döntő fontosságúnak érezzük, hogy első nyilvános megszólalásunk a március 10-i Székely Szabadság Napjára való mozgósítás jegyében történjen.
Az EMSZ életre hívását – ezáltal pedig az erdélyi magyar nemzeti tábor sikeres egyesítését – követően továbbra is következetesen kiállunk azokért az elvekért, melyeknek képviseletére vállalkoztunk.
Fontosnak tartjuk, hogy az olyan kiemelt jelentőségű és az önrendelkezési küzdelmünket napirenden tartó megmozdulásunkon, mint amilyen a Székely Szabadság Napja is, együttesen tudjunk megnyilvánulni és erőt felmutatni minden jóhiszemű székely-magyar emberrel.
Annak érdekében, hogy bebizonyítsuk, nem valakik ellenében, hanem közös jólétünkért munkálkodunk, fontos kihangsúlyoznunk: meggyőződéssel valljuk, hogy Székelyföld területi autonómiája nem csupán az itt élő székelyeknek, hanem a románságnak is előnyére válna. Ahogy a nemzet miniszterelnöke fogalmazott: „velünk azok is jól járnak, akik nem ránk szavaztak". Kívánhat-e többet egy szorgalmas nép annál, minthogy saját tehetsége és elvégzett munkája alapján ítéltessék meg? Erdély talán legzordabb részét műveljük meg, gyarapítjuk anyagi és kulturális javaiban, ezzel is bizonyítva azt a ragaszkodást és őszinte szeretetet, melyet szülőföldünk iránt érzünk.
 „A kő marad" – írja az erdélyiség gondolatát oly pontosan megfogalmazó Wass Albert, s vele együtt valljuk mi is: jövőnket itthon, szülőföldünkön tervezzük, s megmaradásunkért vívott békés harcunkhoz hívjuk segítségül Maros megyéből mindazokat, akik támogató jelenlétükkel kívánják erősíteni autonómiaküzdelmünket március 10-én, a Székely Szabadság Napján.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.