Erdélyi Magyar Szövetség
Megalakult az EMSZ székelyudvarhelyi szervezete
MÁÉRT - 2023. február 16., csütörtök 13:01

Sajtótájékoztató keretében jelentették be az Erdélyi Magyar Szövetség székelyudvarhelyi szervezetének megalakulását., amelynek élére Nagy Hunort választották meg.
„Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójából létrejött Erdélyi Magyar Szövetség bejegyzését követően mi magunk is természetesnek vettük, hogy Székelyudvarhelyen is szükség van egy tettre kész csapatra, mely a helyi közösség felelős képviseletére vállalkozik. Az évtizedek óta politikai belviszályoktól hangos városunknak nyugalomra és fejlődésre van szüksége, hogy a fiatalok biztonságban tervezhessék jövőjüket” – hangsúlyozta Nagy Hunor. Az EMSZ frissen megválasztott helyi elnöke hozzátette: sajnálattal állapítható meg, hogy az elmúlt időszakban Székelyudvarhely kulturális- és sportélete is szegényesebb lett, a megszokott programok és rendezvények pedig veszítettek minőségükből. „A székelyudvarhelyi fiatalok lehetőségei a kikapcsolódás és a munkavállalás terén is korlátozottak, így az EMSZ csapata feladatának érzi, hogy a közeljövőben megoldási javaslatokkal éljen e problémák kapcsán is. Meggyőződésünk, hogy az új generációnak kötelessége aktívan kivennie a részét közügyeink megvitatásából és közös jövőnk formálásából. Ugyanakkor ki kell mondanunk: az elmúlt harminc év városvezetései nem hozták azokat az eredményeket, amelyeket megígértek, így jócskán akad még megoldásra váró probléma” – mondta Nagy Hunor.
Pál Balázs Norbert, az EMSZ székelyudvarhelyi szervezetének elnökségi tagja elmondta: azon is dolgoznak, hogy létrehozzák az EMSZ székelyudvarhelyi ifjúsági szervezetét, mellyel még több fiatalt kívánnak bevonni a közösségért folytatott munkába. Lőrincz Árpád, az EMSZ udvarhelyszéki elnöke arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy az elmúlt időszakban már közel húsz helyi EMSZ-szervezet alakult meg Udvarhelyszéken, a céljuk pedig az, hogy a térség összes közigazgatási egységében jelen legyenek. „Olyan elszánt, szakmailag felkészült csapatokra van szükségünk, akik készen állnak arra, hogy a 2024-es önkormányzati választások alkalmával megmérettessék magukat, munkájuk révén pedig erős önkormányzatokat, fejlődő közösségeket teremthessünk” – hangsúlyozta Lőrincz. A sajtóeseményen jelen volt Zakariás Zoltán, az EMSZ parlamenti képviselője is, aki elmondta: jelenléte annak a bizonyítéka, hogy az EMSZ értékközösségén belül a helyi és az országos szint egymás kiegészítői, a közös munka célja pedig a magyar közösségek minél hatékonyabb képviselete. „Az EMSZ létrejötte egyértelmű siker, felhajtóerejét pedig legkésőbb a közelgő önkormányzati választások alkalmával kell hasznosítanunk, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy az erős magyar önkormányzatok – közösségeink védőbástyáiként – biztosítsák a kiszámítható jövőt, a biztonságot és a fejlődést” – hangsúlyozta Zakariás Zoltán.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.