Erdélyi Magyar Szövetség
Az erdélyi Minta jótékonysági akciója
MÁÉRT - 2023. november 15., szerda 22:48

Tizennegyedik alkalommal szervezi meg az „Egy cipősdoboznyi szeretet” elnevezésű jótékonysági akcióját Marosvásárhelyen az Erdélyi Magyar Szövetség ifjúsági szervezete, a Minta.
A kezdeményezés során cipősdobozokban elhelyezett ajándékokat gyűjtenek, melyeket a karácsony közeledtével (december 22-ig) Maros megyei gyermekotthonokba juttatnak el. A szervezők arra kérik a segíteni és ajándékozni vágyókat, hogy elsősorban játékokat, ruhákat, tartós élelmiszereket helyezzenek el az ajándékcsomagokban, a dobozokra pedig írják rá, hogy milyen korosztályú és nemű gyermeknek szánják azokat.
„Az előző évek nagysikerű megmozdulásai bizakodással töltenek el bennünket, hiszen eddig szinte kivétel nélkül sikerült eljutnunk a megye összes gyermekotthonába. Hisszük, hogy idén is számos hátrányos helyzetben élő gyermek karácsonyát varázsolhatjuk szebbé” – nyilatkozta Brassai Hunor, a Minta elnöke.
Az ajándékokat a marosvásárhelyi Dózsa György utca 9. szám alatt, a Hangya-épület harmadik emeletén, a 85-ös bejáratnál adhatják át az érdeklődők hétköznapon, 10 és 14 óra között. A kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információt kaphatnak a 0762/248687-es romániai telefonszámon.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.