Híd - Szebeni Magyarok Egyesülete
Erdély szépségeit fedeztük fel újra Benedekffy Katalinnal
Külhoni civil szervezetek - 2023. november 17., péntek 17:23

Hét helyszínen találkozhatott a Dél-erdélyi magyar közösség Benedekffy Katalin művésznővel november 10. és 16. között. Az események alkalmával a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett-, Príma díjas-, MMA ösztöndíjas művésznő az Egy csipetnyi Erdély című könyvét mutatta be, előadással, énekekkel, vetítéssel egybekötve. 

A Székelyföldről származó énekművész gyerekeknek és családoknak egyaránt ajánlott olvasmánya által az igazi Erdély és Székelyföld ismerhető meg, hagyományain, balladáin, versein, mondókáin, kultúráján, semmihez sem hasonlítható jellegzetes ízvilágán, és nem utolsósorban az ott élő emberek lelkületén keresztül. 

A turné során a Brassó megyei Négyfaluban, Szeben megyében Vizaknára és Nagyszebenbe, ezt követően Gyulafehérvárra, Dévára, Vajdahunyadra és Aradra látogatott el. 

A magyar szórvány napja alkalmából megrendezett események számos érdeklődővel zajlottak, a művésznő a könyve mellett az életútjába, annak részleteibe is beavatta a jelenlévőket.

A találkozások során Benedekffy Katalin a közösségi média oldalain minden alkalommal köszönetét és háláját fejezte ki, hogy milyen sokan megtisztelték a jelenlétükkel, továbbá külön megköszönte a szervezést a helyi szervezeteknek, a beszélgetőtársaknak, és nem utolsó sorban Serfőző Leventének az EMKE alelnökének, aki nélkül nem jöhetett volna létre az élményekben és találkozásokban gazdag Dél-Erdélyi turné!

A turné szervezői, támogatói, partnerei: Erdélyi Magyar Kulturális Egyesület, Nemzeti Kulturális Alap, Székelyföldi Legendárium, Barcasági Csángó Alapítvány, Petőfi Sándor Program – Nemzetpolitikai Államtitkárság, Vizaknai Református Egzházközség, HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete Nagyszeben, Gróf Majláth Gusztáv Károly római katolikus teológiai Líceum Gyulafehérvár, Fehér Megyei RMDSZ, Dévai Páduai Szent Antal római katolikus plébánia és Közösségi Ház, Vajdahunyadi RMDSZ és Magyar Ház, Aradi Jelen Ház.

5 csatolt kép
Benedekffy Katalin1Benedekffy Katalin4Benedekffy Katalin5Benedekffy Katalin2Benedekffy Katalin3
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.