Pázmaneum Polgári Társulás
Sikeres volt a farnadi ministráns focinap
Külhoni civil szervezetek - 2016. május 15., vasárnap 07:00

2016. május 7-én, a felvidéki Farnadon rendezték meg a hagyományos felvidéki ministráns focinapot, amelyre a felvidéki magyar ministránsok mellett Magyarországról is érkeztek fiatalok. A program 9 órakor kezdődött a farnadi római katolikus plébániatemplomban  szentmisével.  A felvidéki Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás szervezésében  már  több éve mindig május elején kerül sor a felvidéki magyar ministránsok focitornájára. A focitorna fővédnöke Dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök volt, aki értékes ajándékokat küldött a ministránsoknak.
23 csapat, 53 meccs, 115 gólöröm és 220-nál is több izgalomtól csillogó arc. A kicsik kategóriájában Csúz és Fűr csapata vehette át a győzteseknek járó serleget és díjakat. A közepes kategóriában az egyediek állhattak a dobogó élére a nagyoknál pedig Ipolyszakálos csapata mondhatta magát abszolút nyertesnek.
A rendezvényen ott volt a házigazda Sárai Attila lelkiatya mellett több plébános is különböző egyházmegyékből, valamint Farkas Zsolt atya, a Jópásztor Alapítvány elnöke, ThDr. Karaffa János atya a Pázmneum elnöke. A lelkiatyák is beneveztek a tornán és a Vatikán csapata néven játszottak a legnagyobb ministránsok ellen.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.