Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Jogosan sztrájkoltak az egészségügyi alkalmazottak
MÁÉRT - 2016. november 2., szerda 10:29

Nagyobb fizetést és fenntartható bérezési rendszert követelnek az egészségügyben dolgozók. Az azonos végzettséggel rendelkezők egyforma fizetésben kell hogy részesüljenek – mutatott rá László Attila, Kolozs megye szenátorjelöltje, aki szerint jogosak az egészségügyben dolgozók követelései.
„A szociális ellátó rendszer, a munkaügyi minisztérium intézményeinek alkalmazottait, illetve a kórházak technikai személyzetét is megilleti a béremelés, hiszen ők is szerves részét képezik az egészségügyi rendszerünknek. A jelenlegi bérrendszer nem fenntartható, a közelgő költségvetés-tervezet kialakításánál figyelembe kell venni az egészségügyi alkalmazottak érdekeit is. Az eddigi béremelésekkel ellentétben, a bevételi oldalt is támogatni kell annak érdekében, hogy a rendszer fenntartható legyen; az egészségügyi intézményeknek kiutalt alapokban is jelenjenek meg a béremelést biztosító források. Nem szabad figyelmen kívül hagyni az egészségügyi alkalmazottak véleményét, mert ők azok, akik naponta problémákba ütköznek és ugyancsak ők azok, akik ezeknek a problémáknak a megoldását ismerik. Az egészségügy pedig a teljes lakosságot érinti, egyik kulcsfontosságú ágazata a jóléti államnak. Bár a Nemzeti Liberális Párt (PNL) bírálja a követeléseket, és az erre előkészített megoldásokat nem támogatja, ezelőtt 6 hónappal mégis hasonló törvénytervezeteket támogattak az egészségügyi bérezés kapcsán” – mondta a szenátor.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.