Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tárgyalt Kelemen Hunor szövetségi elnök
MÁÉRT - 2017. március 23., csütörtök 16:14

Aktuális, a magyar közösségre is hatással lévő kihívásokról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt Kelemen Hunor szövetségi elnök. A március 23-i budapesti megbeszélésen kiemelt témaként hangzott el a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ügye is, továbbá hangsúlyt kapott az az Erdélyt is érintő gazdaság-élénkítő program, amely 2017-től Vajdaság és Kárpátalja után Romániában is elindul.
A találkozót követően Kelemen Hunor szövetségi elnök elmondta: a holnapi Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma az első olyan ülés lesz, amelyre a romániai parlamenti választásokat követően kerül sor, ezért kiemelt napirendi pontként tárgyalják a romániai magyarok helyzetét – mint elmondta: a zárónyilatkozatba az RMDSZ is megfogalmaz majd javaslatokat.
„Számunkra fontos a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség – RMDSZ kapcsolatának ápolása, hiszen ugyanabba az európai politikai pártcsaládhoz tartozunk, az Európai Néppárthoz, amelynek jövő hét folyamán Máltán lesz a kongresszusa” – számolt be az RMDSZ elnöke.
Mint ismeretes, Kelemen Hunor a múlt héten a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencián és Kiállításon vett részt Hajdúszoboszlón, ahol Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárral és Kiss-Parciu Péter határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárral a közeljövőben induló, Magyarország kormánya által támogatott gazdaságfejlesztési programról tárgyalt.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.