Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Magyar egyesületünk is részt vett a pulai multikulturális fesztiválon
MÁÉRT - 2017. május 24., szerda 11:33

Multikulturális fesztivállal ünnepelték az Európa-napot Pulán (Póla), melyen a HMDK Isztria megyei egyesülete is részt vett.
Negyedik éve rendeznek multikulturális fesztivált Pulán az Európa-nap alkalmából. A kétnapos esemény gazdag programjában a helyi kisebbségek is részt vettek, köztük az Isztria megyei HMDK-szervezet is, amely a magyar kultúrából adott ízelítőt.
Az ünnepélyt a városi palota dísztermében nyitották meg, ahol Boris Miletić, Pula város polgármestere és Valter Flego, Isztria megye zsupánja köszöntötték a város kisebbségi képviselőit. A zsupán beszédében a népek és kultúrák közötti tolerancia, megértés és kölcsönös tisztelet megerősítésének fontosságára hívta fel a figyelmet.
A fesztiválra a hadseregotthon dísztermében került sor „Ismerjük meg a kisebbségek hagyományait” mottóval. Programjában kiállítás is szerepelt, melyben az ott élő nemzetiségek népművészeti értékei kaptak helyet. A kultúrműsorban tíz kisebbség mutatkozott be, magyarságunkat Lőcsei József, a HMDK Isztria megyei egyesületének elnöke képviselte, Arany János Toldijából szavalt részletet.
A fesztivál második napja zenés-táncos programmal folytatódott.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.