Pázmaneum Polgári Társulás
Megemlékezés a Felvidékről kitelepített magyarokról Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2019. április 9., kedd 09:18

A Pázmanem Társulás és a Magyar Megmaradásért Polgári Társulás szervezésében kerül megszervezésre a Felvidékről kitelepített magyarokról való megemlékezés.
Az eseményre 2019.  április 11-én, 18:00 órai kezdettel kerül sor a A kitelepített felvidéki magyarok emlékművénél a Városi Sport- és Szabadidőparkban.
Történelmi visszatekintést és beszédet tart  Kovács László történész, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje. A rendezvényen fellép Nagy Noémi és Lőrincz Roland énekesek, Varga Zaránd, a Kodály Zoltán Alapiskola tanulója és Patassy Andrea, a Vámbéry Ármin Gimnázium diákja. A megemlékezés a koszorúzás után a Himnusz eléneklésével zárul.

Dunaszerdahelyen 2013. április 20-án adták át a beneši dekrétumok alapján a második világháború utáni években kitelepített (cseh)szlovákiai magyarok tiszteletére emelt emlékművet. A városi szabadidőparkban található alkotást a Magyar Megmaradásért társulás készíttette.
A fekete márványtáblán a kitelepítéseket szimbolizáló vonat, és az afelé induló sorstalan emberek körött a felirat.


Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.