Pázmaneum Polgári Társulás
A Pázmaneum Társulás is csatlakozik a Széchenyi-emlékévhez
Külhoni civil szervezetek - 2021. január 13., szerda 13:05

Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke a 2021-es esztendő elején hivatalosan is meghirdette a Széchenyi-évet. A Széchenyi-család tagjai azt szeretnék, ha az általuk kezdeményezett kulturális programsorozathoz minél többen csatlakoznának, ugyanis szeptember 21-én ünnepelhetjük a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulóját.
 
Ehhez a felhíváshoz csatlakozott Társulásunk is, hiszen Széchenyi István élete és munkássága példaként szolgál mindannyiunknak.  A múltban is megemlékeztünk Gróf Széchenyi István örökségéről Dunaszerdahelyen.
2016-ban a Pázmaneum Társulás kiadásában megjelent a Széchenyi emlékkilenced – Kilenc napon át Széchenyi István gondolataival – Ima a magyar hazáért c. emlékfüzet. Ugyanazon évben Társulásunk és a Kortárs Magyar Galéria szervezésében az Éjszaka a Vermes-villában elnevezésű rendezvény keretén belül június 24-én gróf Széchenyi Istvánra emlékeztünk születésének 225. évfordulója kapcsán.
A Pázmaneum Társulás őszinte tisztelettel adózik gróf Széchenyi István emléke előtt, aki az egész összmagyarság példaképe és az egyik legnagyobb hazafi. Élete és munkássága arra ösztönöz bennünket, hogy felvidéki magyarként hűen ragaszkodjunk magyarságunkhoz, kultúránkhoz és hitünk megtartásához. Fontosnak tartjuk, hogy a gazdasági fellendülés mellett a jövő fiatalsága anyanyelvén tanulhasson és tudományos ismereteit kamatoztathassa. A keresztény Európa jövője nagy mértékben függ nemzeti identitásunk megőrzésétől, amelyben nagy szerepet vállalt Széchenyi István. Az Ő példája mérvadó a jelenkorban is, amikor a széthúzás, az asszimiláció, a közöny tizedeli közösségünket. Istenbe vetett bizalommal kérjük közbenjárását nemzetünkért.
A 2021-es esztendőben rajzpályázatot hirdet majd alapiskolás tanulók számára a Pázmaneum Társulás „Széchenyi öröksége” címmel. Szeptemberben pedig ünnepi főpapi szentmise, és azt követően polgári est keretén belül emlékezünk meg az egyik legnagyobb hazafiról, amelyre részvételüket jelezték a Széchenyi család leszármazottai is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.