Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Pünkösdi festőtábor Pélmonostoron
MÁÉRT - 2021. május 28., péntek 11:17

Hét amatőr festőművész vett részt a pélmonostori HMDK-egyesület képzőművészeti szakkörének szervezésében tartott pünkösdi festőtáborban.
 
A pélmonostori HMDK-egyesület szerteágazó tevékenységet folytat. Keretei között képzőművészeti szakkör is működik, amely korábban rendszeresen szervezett amatőr festészeti alkotótáborokat. Amikor az egyesület új székházba költözött, a szekció ideiglenesen szünetelt, majd két évvel ezelőtt újraalakultak Horvát Adriánnal az élen, aki a hagyományt követve szervezte meg a pünkösdi alkotótábort, amelyet a járványhelyzet miatt csak kisebb körben hirdethettek meg.
- Ami a témaválasztást illeti, nem volt semmilyen kötöttség. Az egésznek az a lényege, hogy a környező települések művészei összejöjjenek, tapasztalatokat cseréljenek és értékes alkotásokat hozzanak létre, amelyek aztán székhelyünk falait díszítik – mondta Horvát Adrián, hozzáfűzve, bízik abban, hogy legközelebb már jóval több alkotót tudnak hívni.
Kiállították az elmúlt három év festőtáborainak az anyagát is, a tárlat június végéig tekinthető meg, előzetes bejelentkezés után. A szakkör tagjai a járványhelyzet ideje alatt is tevékenykedtek, és munkájukat többek között bemutatták Daruváron, a Daruvári Magyarok Közösségének hagyományos rendezvénye, a Daruvári Magyar Kultúrnapok keretében, a Jankovich-kastély kiállítótermében, valamint a HMDK Split-Dalmát Megyei Egyesülete szervezésében tartott spliti magyar kultúrnapokon.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.