Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Várdaróc: idén megtartották a néptáncszemlét
MÁÉRT - 2021. szeptember 3., péntek 11:33

A koronavírus-járvány miatt egy év kihagyás után idén ismét megszervezték a várdaróci néptáncszemlét, sorrendben a 13-at. A járványügyi előírásokat és a létszámkorlátot betartva, idén hét csoport számára tudtak bemutatkozási lehetőséget biztosítani.


A Várdaróc Kultúregyesület azzal a céllal hívta életre ezt az eseményt, hogy vendégül láthassa azokat a tánccsoportokat, egyesületeket, amelyeknek a rendezvényein rendszeresen fellépnek a táncosai. Az első időkben csak hazai együtteseket hívtak meg, de aztán ahogy az egyesület kapcsolatrendszere bővült, a Kárpát-medence minden régiójából érkeztek művészeti csoportok. Így minden évben 20-24 csoport sorakozott föl a menettáncra.
Idén, a járványügyi előírásokat és a létszámkorlátot betartva, hét csoport mutatkozhatott be. A műsort a várdaróci Gerle táncegyüttes nyitotta meg, majd a csúzai, a kiskőszegi és a szentlászlói kis táncosok következtek a színpadon. A kisebbek után az Alfalusi Ifjúsági Tánccsoport, a kiskőszegi Kisasszonyok és Legények lépett föl, végül a csúzai Csárdás zárta a műsort.
Az egyesület a bemutatkozási lehetőség mellett igyekszik hangsúlyt helyezni a baráti kapcsolatok ápolására is. Barátkozni, beszélgetni pedig a legjobban étel és ital mellett lehet. A korábbi években ezt a Régiók ízei programmal valósították meg, majd 2019-ben először szerveztek kakaspaprikás-főző versenyt, amire az idén is sor került, 16 csapat szakácsa versengett. A verseny legjobb főztjeit mind helyiek készítették, első Molnár Róbert lett, a második Baronji Dražen, a „bronzérmes” pedig a helyi focicsapat szakácsa.
A főzőverseny után jó hangulatú utcabál következett, melyen Kurel Goran muzsikált.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.