Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Benkő Samu halálára
MÁÉRT - 2021. december 24., péntek 21:39

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökségei részvétnyilvánító közleményt juttattak el a sajtóhoz Benkő Samu halálhíré kapcsán. Alább idézzük:
„Mély megrendüléssel értesültünk az életének 94. évében elhunyt BENKŐ SAMU Széchenyi-díjas erdélyi művelődéstörténész, az Erdélyi Múzeum Egyesület egykori elnökének halálhíréről.
Munkásságát akadémikusként, kutatóként, szerkesztőként és nem utolsó sorban a magyar kultúrkincs értő őrzőjeként mindvégig átjárta nemzete és szűkebb értelemben vett szülőföldje, Erdély, iránt érzett elkötelezettsége és feltétel nélküli szeretete. Nevéhez olyan fontos munkák kapcsolódnak, mint Kemény Zsigmond Naplójának közreadása, a Kriterion Könyvkiadó Téka sorozata vagy épp Bolyai János kéziratos hagyatékának feldolgozása. A rendszerváltás után végzett közösség- és kultúraszervező munkája nagyban hozzájárult erdélyi magyar közösségünk megmaradásához és gyarapodásához.
Halálával pótolhatatlan űrt hagy maga után. Emléke legyen áldott!”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.