Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székelyek a türk népek találkozóján
MÁÉRT - 2022. június 9., csütörtök 19:17

A Székely Nemzeti Tanács meghívást kapott a türk népek találkozójára, a törökországi Kastamonuba, pontosabban a Türk Világ Napjai Kastamonuban (Kastamonu Türk Dünyasi Günleri) kultúrfesztiválra – közölte az SZNT sajtószolgálata.
Mai közleményük szerint külön köszönet jár Ahmet Açikgöznek, a székelyek régi barátjának a szervezésben vállalt munkájáért. A tíztagú küldöttséget Sánta Imre vezette, Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács elnökének meghatalmazásával. Sánta találkozott Rahmi Galip Vidinlioglu polgármesterrel, akit meghívott egy székelyföldi látogatásra.
A küldöttség tagjai, Tőkés Zsolt Csaba táncoktató, valamint négy pár fiatal táncos, a Kincskereső Néptáncegyüttes tagjai a többnyire ázsiai országokból érkező, huszonegy, magukat türk eredetűnek valló népcsoport képviselőivel együtt vettek részt a háromnapos ünnepségen. Az észak-közép–törökországi (Fekete-tengeri régió) városba olyan távoli vidékek türk népeinek és népcsoportjainak képviselői gyűltek össze, mint Dél-Korea, Csuvasföld, Jakutföld vagy Baskíria, akik június 2–5. között színes felvonuláson, illetve szabadtéri előadásokon mutatták be jellegzetes viseleteiket, táncaikat, szokásaikat. A Kincskereső Néptáncegyüttes fiatal táncosai nyárádmenti székely tánccal mutatkoztak be, nagy sikert aratva a részvevők és a közönség körében.

 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.