Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Kopácsiak egy zengővárkonyi rendezvényen
MÁÉRT - 2022. október 13., csütörtök 14:19

A HMDK kopácsi alapszervezete a hétvégén a magyarországi Zengővárkonyba szervezett látogatást azzal a céllal, hogy ápolják a két település közti, a háborús menekültség éveiben született kapcsolatokat.
Zengővárkony Baranya megyében, a Pécsváradi járásban található, lakosságszámát tekintve körülbelül megegyezik Kopács lélekszámával. A két település a honvédő háború idején került kapcsolatba egymással, amikor sok kopácsi család Zengővárkonyban lelt menedékre.
- Az emberi, családi kapcsolatok azóta is fennállnak, a jövőben viszont szeretnénk kulturális téren is erősíteni a viszonyt. Ez kezdődött el most hétvégén a zengővárkonyi látogatásunkkal, az ottani Hagyományőrző Művelődési Egyesület 50. jubileumi ünnepségén vettünk részt – nyilatkozta lapunknak Farahó Zsolt, a kopácsi HMDK-alapszervezet elnöke, az utazás szervezője.
A kiránduláson a szervezet képviselői, illetve azok a kopácsiak vettek részt, akik szorosabban kötődnek Zengővárkonyhoz, az ottani emberekhez. 
Az évfordulós ünnepségnek koszorúzás, néptáncos felvonulás és kultúrműsor is a részét képezte. A kopácsiak bíznak benne, hogy a jövőben is sor kerül még hasonló közös programokra.
 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.