Pázmaneum Polgári Társulás
A Himnusz születésnapját ünnepi gálával köszöntik Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2023. január 19., csütörtök 08:31


A Himnusz születésnapján, a Magyar Kultúra Napján ismét nagyszabású gálaműsorra kerül sor Dunaszerdahelyen. A Pázmaneum Társulás 11 évvel ezelőtt honosította meg a Csallóköz szíveben a Magyar Kultúra Napja rendezvényt. Ezen a napon helybeli óvodások, iskolások, diákok, művészek és közéleti személyek lépnek fel és köszöntik a Himnusz születésnapját. A január 22-én rendezvényen ünnepi beszédet mond Dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A 17 órakor kezdődő gálaesten fellépnek a  Komenský utcai óvodások, Patos Lilla a Kodály Zoltán Alapiskola tanulója /felkészítő tanára: Simon Anikó/, Hodossy Gyula költő, Dunaszerdahely város díszpolgára, Károlyi Hanna az Egyesített Iskola diákja /felkészítő tanár: Mohácsi Éva/, a Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai, a Csallóközi Táncegyüttes, Kevický Tünde és Kollár Katalin, valamint a Vámbéry Ármin Alapiskola gyerekkórusa. Az est háziasszonya Rajkovics Haizok Melinda.
„Köszönetet mondunk a kultúra őrzőinek, akik azt a nemes feladatot vállalták, hogy őseink örökségét, tanítását, hagyományait megőrzik, továbbadják és megismertetik a jövő ifjúságával. Nem egyszerű feladat ez, a mai korban sem, de szinte mindig találkoztak olyan kihívásokkal, amelyek nehezítették munkájukat. Mégis a láng nem hunyt ki. Büszkék lehetünk 1000 éves országunkra, nemzetünk nagyjaira, szentjeire, királyaira, tudósaira, az egyszerű magyar családapára és családanyára. Nekünk is feladtunk van, bárhol is éljünk a világban. Tisztelve más nemzetek kultúráját, de a sajátunkét nem feladva, megmaradni magyarnak.” – fogalmaz Karaffa Attila, a Pázmaneum elnöke, Dunaszerdahely város alpolgármestere a rendezvény főszervezője.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.