Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Búcsú egy jó baráttól
MÁÉRT - 2023. március 3., péntek 09:34

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Ország Elnöksége és az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége közös nekrológot tett közzé a közösségi médiában Répás Zsuzsannának, volt nemzetpolitikai helyettes államtitkárnak a halálhíre kapcsán. Alább olvasható: 
 
Hálás az a nemzedék, melynek megadatnak az olyan kortársak, akik nemcsak felismerik nemzetük legnagyobb sorskérdéseit, de közösségük lényeglátó és cselekvő tagjaiként nap mint nap azért fáradoznak, hogy a Kárpát-medence és a világ magyarsága ismét a fejlődés útjára lépjen. Az ő távozásuk néma fájdalommal és pótolhatatlan veszteséggel jár, így most, amikor RÉPÁS ZSUZSANNA haláláról értesültünk, mély megrendülést érzünk, a súlyos veszteség megfogalmazásához pedig nem elegendők a szavak.
Ő nemcsak a nemzetpolitika meghatározó személyiségeként, a magyar kultúra határok feletti egyesítőjeként, hanem az elszakított nemzetrészek magyarságának avatott ismerőjeként, barátunkként és harcostársunkként is számtalanszor bebizonyította: elmélyült szakmai tudása, közös, nemzeti értékrendünk iránti elkötelezettsége, szerénysége és lehetetlent nem ismerő, kitartó munkabírása mind-mind a magyar nemzetpolitikai legnagyobbjai közé emelték.
Együttműködésünk és barátságunk több évtizedes volt. Répás Zsuzsanna az erdélyi magyarok mellett állt a legnehezebb időkben is, fáradhatatlanul kutatta, melyek lehetnek megmaradásunk tartópillérjei, hogy aztán azokat erősítve, közösségünket támogatva építse a Kárpát-medence magyarjainak közös jövőjét. Önrendelkezési küzdelmünk elszánt támogatója volt, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Szenátusának tagjaként pedig velünk együtt vallotta: a magyar–magyar és a román–magyar párbeszédnek nincs alternatívája.
Hisszük, hogy munkájának öröksége megmarad, emlékeinkben pedig megőrizzük jóbarátként és a határon túli magyarságot védelmező és szolgáló, köztiszteletben álló és közmegbecsülésnek örvendő személyként.  Emléke legyen áldott!

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.