Erdélyi Magyar Szövetség
Csak az együttműködés teheti erősebbé közösségeinket
MÁÉRT - 2023. június 3., szombat 11:00

A június 4-i nemzeti összetartozás napját megelőzően a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, valamint a Baranya vármegyei város Vasas elnevezésű városrészében tartottak megemlékezéseket. Ez utóbbi helyszínen – Hoppál Péter országgyűlési képviselő és miniszteri biztos mellett – felszólalt Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Szövetség ügyvezető elnöke is.

 „A nemzeti összetartozás napja a Kárpát-medence és a világ magyarságának egységét szimbolizálja, s mindannyiunk számára jelzi, hogy bárhol is éljünk, felelősek vagyunk egymásért, valamint számíthatunk egymásra. A bő száz évvel ezelőtti események ugyanakkor fontos tanulsággal is szolgálnak. Óvatosságra intenek, hogy soha többé ne kerülhessünk olyan állapotba, hogy közösségeink képtelenek legyenek az önvédelemre. Csak az erős magyar közösségek képesek élhető jövőt biztosítani, s Közép-Európa is csak akkor lehet életerős, ha az itt élő nemzetek nem egymás kárára, hanem egymással együttműködve dolgoznak. Ez a tartós gyarapodás záloga” – hangsúlyozta beszédében Csomortányi.

A megemlékezéseket követően a jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágait a nemzet összetartozását szimbolizáló emlékműveknél – közölte ma az Erdélyi Magyar Szövetség sajtóirodája.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.