Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
A székelyek is békét akarnak
MÁÉRT - 2023. szeptember 4., hétfő 13:48

Ezzel a címml adott ma ki sajtóközleményt a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen, Izsák Balázs elnök szignójával. Alább olvasható.
*   
2023. szeptember 4.    Az emberek békére születnek. Magyarország kormányának békepárti álláspontja egyetemes vágyat, természetes emberi törekvést fejez ki a népek közötti erőszakmentes, alkotó együttműködésre. Fegyverszünetet és béketargyalást! – ez a székelyek álláspontja is!
A Székely Nemzeti Tanács Kezdeményező Testülete már 2003. július 7-i alakuló ülésén elkötelezte magát a béke és az Európa Tanács elvei és céljai mellett, amelyek előmozdítják az autonómiát és a népek önrendelkezési jogát Európában. A testület tagjai nyilatkozatban üdvözölték az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 2003/1334-es számú, Andreas Gross jelentése alapján elfogadott határozatát. Ez a határozat a területi autonómiát ajánlja a konfliktusok megelőzésére az európai államoknak. Ezt követően 2014. november 8-án a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen tartott ülésén határoztuk el a gyűlés vendégeként jelen lévő Tőkés Lászlóval és Andreas Grosszal, hogy az Európa Tanács határozata mellett közösen fogunk fellépni az Európai Unióban. Erre 2016. április 19-én, az Autonómia és stabilitás című konferencián került sor.
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elmondta a Tucker Carlsonnak adott interjúban, hogy vannak olyan értékek, mint Isten, nemzet, család, amelyek fontosabbak az egyénnél, és ezeket magasabb szinten kell szolgálni. Magyarországon a társadalom többsége ilyen emberekből tevődik össze. Ezt a gondolatmenetet kiegészítjük azzal a meggyőződéssel, hogy ez a gondolkodásmód kiterjed Székelyföldre is. A háború pedig ellentétes a keresztény elvekkel, szétveri a nemzetet, és tönkreteszi a családokat. A székelyek is békét akarnak.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.