Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Küldöttgyűlést tartott a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen
MÁÉRT - 2023. november 20., hétfő 14:16

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) november 18-án a marosvásárhelyi Vártemplomban tartotta XXIV. küldöttgyűlését – közölte ma az erdélyi civil szervezet sajtószolgálata.
A napirend előtt a küldötteket köszöntötte Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Beke Mihály András első beosztott konzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviseletében. Szintén napirend előtt Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja az európai autonómiák létrejötte és működése kapcsán néhány lényeges szempontra  hívta fel a figyelmet.
Izsák Balázs elnök beszámolója után a küldöttek két határozattervezetet vitattak meg és fogadtak el: előbb a Székely Nemzeti Tanács új tisztségeire vonatkozó határozatot, majd a Magyar Autonóm Tartományról szóló elvi nyilatkozatot.
A küldöttgyűlés elfogadta az SZNT Állandó Bizottságának javaslatait a határozat értelmében létre hozott új tisztségek betöltésére. Eszerint a Székely Nemzeti Tanács parlamenti megbízottja Kulcsár-Terza József, bukaresti parlamenti képviselő, ügyvivője Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke, a székely szimbólumokért felelős megbízott Bíró Edit, a Székelyudvarhelyi Székely Tanács elnöke, az Európai Unióval kapcsolatos kérdések megbízottja pedig Szilágyi Zsolt, az Európai Szabad Szövetség (EFA) alelnöke lett.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.