Erdélyi Magyar Szövetség
A jövő évi választásokról egyeztetettek az EMSZ és az RMDSZ vezetői
MÁÉRT - 2023. november 24., péntek 12:00

Kolozsváron egyeztetett november 24-én Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) elnöke és Kátai Attila, az EMSZ elnökhelyettese Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével és Balázs Attilával, az RMDSZ ügyvezető elnökével– közölte szűkszavúan az Erdélyi Magyar Szövetség sajtóirodája.
A megbeszélés részvevői áttekintették annak lehetőségeit, hogy a jövő évi választások alkalmával, valamint az azokat követő időszakban az erdélyi magyarok politikai képviseletét ellátó két párt miként tud a magyar közösségekre váró kihívásokra közös megoldásokat adni. Az EMSZ és az RMDSZ vezetői egyetértettek abban, hogy a legmegfelelőbb az lenne, ha létrejönne egy keretmegállapodás a jövő évi négy (európai parlamenti, önkormányzati, államfői, román parlamenti) választásra vonatkozóan, valamint megállapodtak abban, hogy e keretmegállapodás kidolgozásának érdekében a jövőben is folytatják a tárgyalásokat.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.