Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Harangszó - a partiumi reformátusok szeptemberi számából
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. augusztus 26., hétfő 16:12

Hitében megerősödve térhetett haza Szatmárnémetiből a nőszövetségi nyári találkozó több, mint 1600 résztvevője. Balázsné Kiss Csilla nőszövetségi alelnök autentikus képet vázol a legtöbb embert megmozgató királyhágómelléki református eseményről.
Református értékeink a súlyos válságokon is átsegítik közösségeinket, írja vezércikkében Varga Attila főgondnok (Reformátusságunk többlete).
       A Szegletkő-oldalon A Lélek csendje és a Hiszem és vallom rovatok olvashatók, míg az ifjúsági rovatban Bogya Árpád és Sebestyén Márton egy nagybányai kezdeményezést ismertetnek, mellyel a közösségeinktől eltávolodott ifjakat szeretnék ismét egyházközelbe hozni. A százhuszonöt éves tordaszentlászlói kórusmozgalom idei találkozójáról Lakatos Nella tudósít – az Éneklő egyház rovatban.
       Nyolcvannyolcadik életévében elhunyt a református tipográfia művésze, Radványi Károly. Az Élő emlékezet rovatban, Bereczki András segítségével „Karcsi bácsi” életútját idézzük fel, melyet saját munkái illusztrálnak.
Teljessé vált a Kárpát-medencei református egység, megújult a Heidelbergi Káté – e témák súlypontozták a közelmúltban tartott debreceni közös zsinatot, melyről a Református egység rovatban olvashatunk összeállítást.
Számos nyári egyházi esemény nyomába ered a lap Hírvivő rovata, mely rendkívüli módon két oldalon jelentkezik, a népszerű Képes hírmondó társaságában.
A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a  címen olvasható.
 
 
 
 
 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.