A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Hálaadó szentmise a Pázmaneum 10 évéért
Külhoni civil szervezetek - 2015. november 26., csütörtök 23:26

A Pázmaneum Polgári Társulás  fennállásának 10. évfordulója alkalmából ünnepséget rendez Dunaszerdahelyen 2015. december 7-én.
A rendezvény  17:00 órakor ünnepi hálaadó szentmisével kezdődik a Szent György plébániatemplomban. A szentmise főcelebránsa: mons. Németh László győri általános püspöki helynök. Utána 18:00 órától koszorúzásra kerül sor Esterházy János Fő utcai táblájánál.
A Vermes-villában folytatódik majd az est, ahol 18:30 órától először Dr. Karaffa János, a Pázmaneum elnöke: Magyar hitvallók a kereszténység védelmében címmel tart előadást, majd Őt követi  Dr. Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója: Esterházy János felvidéki magyar mártírpolitikus c. előadása.

1 csatolt kép
Pázmaneum
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA