A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A Drávaszög és Pélmonostor jövője szempontjából fontos ügyekről tárgyaltak
MÁÉRT - 2017. október 12., csütörtök 13:07

Goran Marićtyal, az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszterrel tárgyalt múlt héten Tomislav Rob, Pélmonostor polgármestere és Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, kedden pedig Oleg Butković tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszterrel találkoztak.
 
Goran Marić miniszter parlamenti képviselőnket és Pélmonostor első emberét múlt hét csütörtökön fogadta hivatalában. A találkozó fő témája a Pélmonostor területén állami tulajdonban lévő épületek szanálása volt.
- Városunkban nagyon sok az állami tulajdonban lévő ingatlan, amelyek egy része rossz, életveszélyes állapotban van, így a minisztertől azt kértük, hogy oldják meg ezt a problémát. Az épületek egy része még alkalmas arra, hogy a település lakosainak hasznára legyen, de vannak olyanok is, amelyeket le kell bontani – mondta Tomislav Rob, Pélmonostor polgármestere, majd hozzátette, eredményes volt az Oleg Butković tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszterrel való keddi találkozó is. Itt elsősorban a Drávaszög lakossága számára is jelentős leendő autópálya-szakasszal kapcsolatban egyeztettek, beszéltek a Pélmonostort elkerülő útról is, amelynek megvalósítására pár éven belül kerülne sor. Ezenkívül, mint mondta, fontos téma volt a Horvátország és Magyarország közötti közúti és vasúti forgalom javítása. Képviselőnk szorgalmazta a Pélmonostor-Pécs közvetlen vonatjárat visszaállítását is.
A találkozók megszervezésében fontos szerepe volt Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek.
- A horvátországi magyarokat érintő ügyek folyamatos intézése mellett természetesen mindent megteszek azért, hogy a magyarlakta járások és városok vezetőinek is segítsek falvaink és városaink aktuális problémáinak a megoldásában. Különösen olyan ügyekben tudok közbenjárni, amelyek a kormány vagy egyes minisztériumok hatáskörébe tartoznak. Bízom a sikerben Pélmonostor ügyeit illetően is - nyilatkozta a parlamenti képviselő.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA