A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EU-képviselő
Tőkés László EP-képviselő álláspontja a migrációs válsághelyzet, valamint a romaintegrációs stratégia kérdésében
MÁÉRT - 2018. június 14., csütörtök 11:46

Az Európai Parlament június 13-i délutáni-esti plenáris ülésén Tőkés László európai képviselő a következő tárgypontokban szólalt fel írásbeli, illetve szóbeli úton: humanitárius vészhelyzetek a Földközi-tengeren és szolidaritás az EU-ban, valamint a nemzeti romaintegrációs stratégiák uniós keretének végrehajtása és nyomon követése.

A különféle civil szervezetek által működtetett Aquarius hajón rekedt afrikai migránsok drámai helyzete rövid időn belül az EP-be is begyűrűzött, olyannyira, hogy a Földközi-tengeren kialakult „vészhelyzetet” máris a testület napirendjére tűzték. Írásbeli hozzászólalásában erdélyi képviselőnk ugyan együttérzését fejezte ki a bajba jutott mintegy 600 migráns iránt, a hamis szolidaritást azonban határozottan visszautasította. Nem Olaszországot, nevezetesen nem Matteo Salvini belügyminisztert és nem Orbán Viktor miniszterelnököt és józan migrációs politikáját kellene kárhoztatni a kialakult vészhelyzetért, hanem Angela Merkel német kancellár és Brüsszel elhibázott bevándorlási politikáját, amely az egyre súlyosbodó migránsválságot előidézte – fejtette ki Tőkés László, Európa veszélyeztetett helyzetére nézve Henri Boulad egyiptomi jezsuita atyát idézve. Ugyanakkor elismeréssel szólt az olasz belügyminiszter és német hivatali kollégája, Horst Seehofer azon közös migrációs és biztonságpolitikai törekvéséről, hogy Orbán Viktor kormányfőhöz és a visegrádi négyekhez hasonlóan megvédjék Európa külső határait, és gyökeres változást érjenek el az unió bevándorláspolitikájában.
Az Európai Roma Stratégia vonatkozásában szintén felvetődik a migránskérdés. Miközben a 2011-ben nagy dérrel-dúrral elfogadott és meghirdetett keretstratégia életbe léptetése terén az EU és tagországai igencsak szerény eredményeket könyvelhetnek el, ezzel szemben Brüsszel sokszorosan nagyobb figyelmet fordít és több pénzt költ az illegális bevándorlókra, mint saját európai cigány polgáraira – mutatott rá Tőkés László. A cigányellenesség „polkorrekt” szapulásánál többre van szükség. Ideje volna, hogy a migránsok integrációja mellett a 2020 utáni romastratégia keretében és költségvetésében Európa „történelmi vándorainak” az integrációjára is méltóképpen odafigyelnének – szorgalmazta képviselőnk.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA