A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Újabb RMDSZ-elnöki mandátumra pályázik Kelemen Hunor
MÁÉRT - 2018. december 18., kedd 07:22

Van tapasztalatom és energiám ahhoz, hogy az RMDSZ-t a következő négy évben is el tudjam vezetni. Új terveim is vannak, és azt, amit elkezdtünk közösen, azt végig szeretném vinni – jelentette be egy kolozsvári sajtóbeszélgetésen Kelemen Hunor.
A szövetségi elnök meggyőződése, hogy van elegendő ereje, tudása, tapasztalata és tartaléka a folytatáshoz.  „Nyolc éves tapasztalatommal az elnöki tisztségben a kihívások is világosak, amelyek előtt állunk, és készen állok a válaszok megkeresésére. Az elmúlt időszakban az RMDSZ-en belül lényeges kérdésekben tudtunk – sokszor viták árán, mert voltak vitáink és lesznek még – olyan döntéseket hozni, amelyeket szervezetünk nagy többsége támogatott. A hazai eredmények és a közösségépítés mellett nemzetközi sikereink is voltak – többek között a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése” – nyomatékosított.
A szövetségi elnöki tisztségre pályázóknak 2019. január 8-ig kell jelölési dossziéjukat iktatniuk. Az RMDSZ február 22-23-án Kolozsváron, a BT Arénában szervezi következő tisztújító kongresszusát, ahova ezernél több küldöttet, hazai és külföldi meghívottat vár.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA