A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Gazdakörünket is képviselték az Európai Parlamentben
MÁÉRT - 2019. február 28., csütörtök 09:26

Kárpát-medencei gazdaszervezetek betekintést nyerhettek az Európai Parlament munkájába. A tanulmányúton a HMDK Gazdaköre is képviseltette magát.
 
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara február 18-19-én szakmai utat szervezett Brüsszelbe, a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF) külhoni vezetőségi tagjai számára. Régiónkat Szabó Julianna, a HMDK Gazdakör elnökségi tagja képviselte.
A delegáció tagjai először a brüsszeli Balassi Intézetet nézték meg, ahol Bartos Csaba programszervező vezette őket körbe, ezenkívül városnézés szerepelt első napi programjukban. Találkoztak  többek között Benkő Péter és Szentmáry Tamás szakdiplomatákkal, valamint Kiss Antal miniszteri biztossal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatójával. 
Másnap a Copa Cogeca, az Európai Unió mezőgazdasági vállalkozóinak és szövetkezeteinek érdekvédelmi szervezete irodaházába látogattak, ahol tájékoztatták őket a szervezet működéséről, annak eredményeiről, feladatairól.
Ellátogattak továbbá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara brüsszeli irodájába is. Részt vettek az Európai Parlament egyik ülésén is, ahol találkoztak Erdős Norbert parlamenti képviselővel, akivel a delegáció minden résztvevőjének volt alkalma konzultálni. Szabó Julianna a HMDK Gazdakör tevékenységéről, céljairól számolt be a beszélgetés során. Lapunknak nyilatkozva elmondta, eredményesnek és előremutatónak ítéli a látogatást, melynek során jobban megismerhették egymást a határon túli gazdaszervezetek képviselői.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA