A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Még fogadják a búzaadományokat
MÁÉRT - 2019. augusztus 9., péntek 15:47

A HMDK Gazdaköre idén is részt vesz a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban. Szabó Attila, a szervezet elnöke ezúton is búzaadományozásra hívja fel a magyar termelők figyelmét.
A Magyarok kenyere program az évek során egy nemzet összetartozását és a szolidaritást jelképező eseménysorozattá terebélyesedett. A programban évek óta részt vesz a HMDK Gazdaköre is. Gazdaszervezetünk idén is búzaadományozásra szólította fel magyar gabonatermelőinket. Szabó Attila, a szervezet elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, továbbra is fogadják a búzaadományokat a HMDK bellyei székházában, valamint Karancson (Szabó Attilánál).  
Az összeöntés ünnepére idén augusztus 10-én kerül sor, méghozzá a Zala megyei Nemeshany településen. Gazdaszervezetünk a  fennmaradó gabonából minden évben lisztet őröltet, de lisztadomány is érkezik a gazdáktól, amelyet magyar iskoláink, valamint a rászoruló családok között osztanak szét.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA