A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
RMDSZ: a kormány tartsa be a törvényt, duplázza meg a gyermekpénzt!
MÁÉRT - 2020. június 4., csütörtök 15:04

Az RMDSZ határozottan elítéli, hogy a kormány a mai napig nem azonosította be a szükséges pénzalapokat ahhoz, hogy a gyermekpénz értékét megemelje, ahogyan azt a parlament által elfogadott törvény szavatolja. Mi több, kidolgozta azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely elhalasztja a gyermekpénz megemelését előíró törvény életbelépését 2020. február helyett, 2020. augusztusra. 
Csép Éva Andrea, az RMDSZ munka- és szociális ügyekért felelős szakpolitikusa a sürgősségi kormányrendeletet elutasító törvénytervezet parlamenti vitáján elmondta, az RMDSZ nem ért egyet a gyermekpénz megemelésének halasztásával, ezért megszavazza a sürgősségi kormányrendelet elutasítását. „Megengedhetetlen, hogy ismét a családok és a gyerekek azok, akik a politikai csatározások elszenvedői. Egy rendkívül fontos törvényről van szó, a kormánynak kötelessége megtalálni a pénzforrást a gyermekpénz megemelésére. Éppen ezért az RMDSZ támogatja azt a törvénytervezetet, amely hatályon kívül helyezi a megemelt gyermekpénz augusztusig való elhalasztását előíró kormányrendeletet” – fogalmazott Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője.
A kormánynak kötelessége életbe léptetni a parlament által megszavazott, a gyermekpénz növelését előíró törvényt, amely értelmében 2 éves, vagy fogyatékkal élő gyerekek esetében 3 éves korig 600 lejt, 2-18 év között 300 lejt és 3-18 év között fogyatékkal élő gyerekeknek pedig 600 lejre nőne az állami támogatás.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA