A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Kelemen Hunor: Románia erős és tartós kapcsolatban érdekelt az Amerikai Egyesült Államokkal
MÁÉRT - 2021. január 27., szerda 16:00

Kelemen Hunor: Konstruktív megbeszélésünk volt ma délelőtt David Muniz úrral, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével. A találkozón egyértelművé tettem, hogy Románia erős és tartós kapcsolatban érdekelt az Amerikai Egyesült Államokkal, David Muniz úr pedig biztosított arról, hogy az a szoros stratégiai partnerség, amely jellemzi a két államot, a Joe Biden vezette új amerikai adminisztrációban is folytatódni fog. A mai találkozón szó esett a biztonságpolitikai együttműködésről a Fekete-tenger térségben és a NATO keleti szárnyában, a cernavodai atomerőmű fejlesztéséről, a Fekete-tenger kőolaj- és gáztartalékainak kiaknázásáról. David Muniz úrnak elmondtam, hogy a kormány tagjaként az RMDSZ egy befektetőbarát környezet kialakítását tervezi, minden erejével azon lesz, hogy növelje a tervezhetőséget és az átláthatóságot, ami a bizalom és a stabilitás alapja. Reformokra és nagy beruházásokra van szükség Romániában, fejleszteni kell az autópálya-hálózatot, fel kell lendíteni a konstancai kikötő forgalmát, ami hajtómotorja tud lenni a hazai gazdaságnak. Nekünk, romániai magyaroknak fontos az is, hogy az Amerikai Egyesült Államok továbbra is odafigyeljen a többség és kisebbség viszonyára, közösségi jogaink alkalmazására. A kormánykoalíció tagjaként azon leszünk, hogy a többség és kisebbség viszonyában az elmúlt években tapasztalt feszültséget leépítsük, és tudjunk előrelépni a közösségi jogok alkalmazásában és fejlesztésében. Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője pozitívan értékelte az RMDSZ-nek és a kormánynak ezt az elhatározását, és biztosított a támogatásáról.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA