A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Novák Eduárd: A mi célunk, hogy minden sportág egyenlő esélyekkel induljon, és a teljesítmény alapján jutalmazzuk a sportolókat
MÁÉRT - 2021. február 9., kedd 13:54

Az Ifjúsági és Sportminisztérium tulajdonába került ma át a bukaresti Diadalív Stadion. „Fontos pillanat ez a román sport számára, és bízom abban, hogy idővel a stadion a romániai sport szimbólumává is válik” – nyilatkozta az RMDSZ-es miniszter az átvételi szerződés aláírását követően.
A stadiont érintő nagyberuházásnak köszönhetően olyan sportkomplexumot alakítottak itt ki – edzőtermekkel, szállodákkal – amely nemcsak a romániai rögbi számára nyújt fejlődési lehetőséget, hanem helyet adhat számos egyéb sportnak és sportolónak is, hogy megfelelő körülmények között tudjanak felkészülni a soron következő versenyekre. „Bízunk abban, hogy hatékonyan kihasználva, okosan beépítve mindezt Románia sportstratégiájába, a stadion egy fontos mozgatórugója tud lenni a hazai sportéletnek” – tette hozzá Novák.
A minisztérium célja, hogy „a Diadalív Stadion a romániai sport egyik otthonává váljon, és alkalomadtán a nagyközönségnek is teret biztosítson, ezúton is bátorítva a gyerekeket, fiatalokat, hogy beépítsék mindennapjaikba a mozgást és a sportot, hogy ez életük szerves részévé váljon.” A Diadalív Stadion több mint nyolcezer férőhelyes, akadálymentesített, az edzőtermek mellett pedig konferenciatermet, sajtószobát, sportorvosi központot, múzeumot, szállodát is kialakítottak.
Az RMDSZ-es miniszter rövid és középtávú célkitűzéseit is ismertette, prioritásai közé tartozik a sportlétesítmények akadálymentesítése, a sportklubok átnevezése a sportéletet meghatározó személyiségek neveire, a minisztériumhoz tartozó intézmények digitalizációja, az edzők képzési módszertanának reformja és egy olyan bizottság létrehozása, amely felügyeli és biztosítja azt, hogy a sportszövetségek megfelelően működjenek.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA