A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Új vezető az EMNT kézdiszéki szervezetének élén
MÁÉRT - 2021. február 12., péntek 21:05

Február 11-én tartotta tisztújító közgyűlését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki szervezete. A korábbi elnök, Ferencz Attila sajnálatos, korai halála után a szervezet vezető nélkül maradt, ezért volt szükség a tisztújításra – közölte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája.
A gyűlésen részt vett Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke és Tiboldi László alelnök, székelyföldi régióelnöke is. Kiss Erika, a EMNT kézdivásárhelyi demokráciaközpontjának munkatársa, a tanács kézdiszéki szervezetének alelnöke nyitotta meg a gyűlést, melynek legelején elhunyt kollégájukra egy perc csenddel emlékeztek. Ezt következően elhangzott a demokráciaközpont közel kétéves munkájának ismertetése. Kiss Erika a magyar állampolgársággal kapcsolatos ügyintézések statisztikai adatait ismertette, majd kitért az EMNT kézdiszéki szervezetének közösségi programjaira is. Kiemelte, hogy tavaly a vírushelyzetet figyelembe véve igyekeztek segíteni az idős, egyedül élő személyeknek, akik hadiárvaként kerültek kapcsolatba a közelmúltban az irodával, és akiknek korábbi években találkozókat is szerveztek. Ezt követően Sándor Krisztina vette át a szót, és rövid helyzetjelentés, valamint a széki szervezet és a nemrégiben elhunyt széki elnök méltatása után levezette a tisztújítást.
A közgyűlés Kiss Erikát (a képen) választotta meg széki elnöknek, munkáját pedig Földi Mária tanár, szociális munkás és Taierling Johann megyei önkormányzati képviselő segítik alelnökökként.

 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA