A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Meghívó a makfalvi Székely Majálisra
MÁÉRT - 2024. május 10., péntek 17:59

A Székey Nemzeti Tanács, valamint Makfalva község önkormányzata mindenkit szívélyen meghív a Kis-Küküllő menti Makfalvára (Maros megye) a Székely Majálisra, ami május 11-én, szombaton 10 órától felvonulással kezdődik a falu központjából a Ciheresbe.

Alább a részletes program:

9–10 óra: Toborzó – Gyülekező Makfalva központjában
10:00–10:30 – Felvonulás a Majális helyszínére
– Gábor Áron Árpád református lelkész ünnepi megnyitó beszéde
– Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács elnökének beszéde
– Makfalva község polgármesterének köszöntő beszéde
– A meghívott vendégek beszédei
Fellépő zenekarok: Zoltáni Fúvószenekar, Nistor Mihály és zenekara
A rendezvény alatti műsorok és tevékenységek: Rozmaring tánccsoport; Nyugdíjasok Jóbaráti Társasága – Simon Edit népdalénekes; Csomor József táncdalénekes; Jobbágyfalvi Nagy Ferenc Férfikar; tombola.
Fellépő művészek, énekesek (műsorvezető ifj. Szikszai Dániel): „Harangoznak a mi kis falunkban" című magyarnóta-előadás a Székelyföldi Nótatársulat zenekarának kíséretében. Fellépnek Miklós Szilvia és nótás barátai: Barkanyi Adrienn Magyarországról, valamint Bodó Csaba Lóránt Marosvásárhelyről
15:45 – Gyepesi László, Szélyes Sándor: Monológok
16:00 – Pittyes2es és Gyufa csapata
17:00 – Kaly – Mulatós
18:00 – Kincses Tünde – mulatós/pop
20:00 – Simó Annamária és zenekara
22:30 – A Titán együttes koncertje

Szervezők: Makfalva Székely Tanácsa, a makfalvi Református Egyház, a makfalvi Polgármesteri Hivatal és a Wesselényi Miklós Egylet.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA