A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
A háromszéki hagyományos népi mesterségekről
MÁÉRT - 2024. június 11., kedd 20:35

Kinda István Hagyományos népi mesterségek – Háromszéken és Erdővidéken II. című kötetét június 12-én, szerdán 18 órától mutatják be a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla-termében Sepsiszentgyörgyön.
A 2017-ben megjelent azonos című kiadvány első kötete Háromszék különlegesen gazdag néprajzi hagyományai és kulturális értékei köréből 30 foglalkozásformát dolgozott fel és helyezett az olvasó asztalára. A kutatási program eredményeként megszületett II. kötet szervesen társul az elsőhöz, és további 20, még valamilyen formában élő, de veszélyeztetett kisipart, mesterséget, háztáji munkát, szolgáltatást mutat be a térségből.
A könyvbemutatón vetített képes előadást maga a szerző tart, aki a Székely Nemzeti Múzeum néprajzkutatója.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA