A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Magyar-Kanadai Kultúrközpont
Piknik az új Magyar Házban (Toronto)
Magyar Diaszpóra Tanács - 2014. június 23., hétfő 17:13

Piknik az új Magyar Házban! (Toronto)                        2014, június 22
A Torontó-i Magyar Ház Vezetősége és tagjainak egy lelkes csoportja 2014, június 21–én 10:00 órai kezdettel pikniket szervezett a MH hátsó parkolójában.
A szervezőket még a csodálatos napos, felhőtlen időjárás is segítette. A felállított sátrak-amiben a korábban érkezők is segítettek-csábították a sűrűn érkező magyarokat és a Magyar Ház tagjait. A dallamos zene(slágerek, magyar nóta) is segítette és hozzájárult a jelenlevők jó hangulatához. Az első percekben amikor a vendégek megérezték a frissen sülő kolbász, virsli illatát megkezdődött a türelmes sorban állás a pénztár előtt. A sorban állás és a frissensültek elfogyasztása alatt az ismerősök és az eddig ismeretlen honfitársaink is megbeszélték és kicserélték véleményüket a jelenlegi felújítási munkákkal kapcsolatos problémákról.
A megjelentek nagy érdeklődéssel fogadták a bejelentett házon belüli túrát amit a Magyar Ház pénztárosa Bánhegyi Zoltán kalauzolt. Könnyű volt követni a magyarázatot és elképzelni a tervrajz alapján a jövő kulturális otthonát.
Ugyanis a szervező csoport előre kirajzolta, megjelölte a beton padló szintjén a szobák, irodák, konyha, könyvtár, táncterem jövőbeni helyét.
A körséta végén a vendégek elismeréssel nyilatkoztak a bemutatóról.
A résztvevők megismerhették a tervezői elképzelést a bemutatott brosúra alapján.
 
A piknik sikeréhez hozzájárult a lelkes önkéntes gárda ahol Dózsa Erzsébet gondoskodott a friss süteményekről, perecekről és a zavartalan eladásról.
Mile Jim mint főszakács sütötte az illatos és csábító falatokat.
Horváth Magda és Halmágyi Erzsike nagy segítséget nyújtott a felszolgálás során.
 
Ezúton szeretném kiemelni és megköszönni annak a sok segítő személynek a segítségét aki vendégként érkezett és segített a sikeres piknik lebonyolításában.
Köszönet azoknak a magyar honfitársainknak akik a Magyar Ház Vezetőségének a figyelmébe ajánlották a rendezett piknik ötletét. Ezt az ötletet aki tovább folytatta és a piknik sikeres rendezője Bérczi László a Magyar Ház főtitkára és felesége Einholz Margit volt.
Szintén említésre méltó a KMTV megjelenése amit Maros Zoltán képviselt.
 
Köszönetemet fejezem ki a megjelent és segítő magyaroknak, Magyar Ház tagjainak akik a sikerhez hozzájárultak.
A késő délutánba nyúló piknik nagyon jó hangulatban zárult és a többször említett
gondolat hangzott el, hogy „ezt meg kell ismételni hamarosan”.
A Magyar Ház Vezetősége és tagjainak egy lelkes csoportja elérte a piknik célját ami az volt, hogy „ Az együttlét a legfontosabb”.
 
 
 
Honfitársi üdvözlettel:
      
       Török Antal
       A Magyar Ház
közkapcsolatok igazgatója

 

3 csatolt kép
A sátrak felállításaPiknikPiknik
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA