A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Horvátországban jártak a Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetői
MÁÉRT - 2019. október 3., csütörtök 16:25

A Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai rendszeresen járják a Kárpát-medencét, hogy személyesen is meggyőződjenek a külhoni magyarság aktuális helyzetéről, illetve hogy jobban megismerjék az adott területeket. Ebből a célból látogattak vidékünkre is.
A Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai múlt szerdán a Drávaszögben jártak. A delegációt az intézet igazgatója, dr. Csóti György vezette, aki volt zágrábi nagykövet lévén jól ismeri az itteni helyzetet. A jogvédőknek a HMDK bellyei székházában Matijević Olivér, a jogvédő intézet helyi munkatársa, HMDK ügyvezető elnöke és Hordósi Dániel, az érdekvédelmi szervezet elnökségi tagja számolt be a horvátországi magyarság aktuális helyzetéről. Ezt követően a delegáció Andócsi Jánossal, a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ igazgatójával tárgyalt, aki a kisebbségi oktatással kapcsolatos ügyekről tájékoztatta őket.
- A horvátországi magyarság azon kevés külhoni nemzetrész egyike, ahol nem érik atrocitások a magyarokat. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad - mondta Matijević Olivér, aki hozzátette, ha valaki úgy érzi, hogy magyarsága miatt jogsérelem éri, forduljanak hozzá segítségért bizalommal.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA