A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Cseke Attila: a romániai magyar közösség és a két ország érdeke, hogy a határon átívelő kapcsolatok megerősödjenek, szorosabbak legyenek
MÁÉRT - 2021. február 18., csütörtök 16:12

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel találkozott csütörtökön, Bukarestben. A két miniszter megegyezett: tartalommal kell megtölteni a meglévő együttműködési lehetőségeket, amelyek az elmúlt években elmaradtak.
Mint ismeretes, a két ország 2001-ben elindított egy területfejlesztési, város- és településrendezési együttműködést, amely azonban az elmúlt években nem hozott gyümölcsöt. A két miniszter ugyanakkor fontosnak tartja a forgalmi infrastruktúra összekötését is.
„Prioritással kezeljük az autópálya- és gyorsforgalmi úthálózat összekötését, illetve a vasútvonal fejlesztését” – hangsúlyozta a megbeszélésen Cseke Attila.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA