A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Ülésezett a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat

Hétfőn tartotta megalakulása utáni első ülését a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat. A tanácskozáson, amelyet a vukovári Magyarok Otthonában tartottak, többek között a következő időszak programjait, tevékenységét vitatták meg.
  ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2015. szeptember 2., szerda 15:23
Egyeztető ülés Daruváron

A múlt héten Daruváron a magyar szervezetek képviselőivel találkozott Tóth Rebeka, a Petőfi Program ösztöndíjasa, aki három megye magyar közösségét segíti majd munkájával.
A Magyar Kormány 2010 óta kiemelt figyelmet fordít a szórványban élő magyarsá...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2015. szeptember 2., szerda 15:23
Brüsszelben ülésezett az Európai Néppárt politikai közgyűlése

Szeptember 1-jén és 2-án Brüsszelben ülésezett az Európai Néppárt politikai közgyűlése. Az európai jobbközép pártokat tömörítő alakulat részletes vitán foglalkozott a külföldi bevándorlók által jelentett európai kihívásokkal. A keddi tanácskozáson Winkler...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2015. szeptember 2., szerda 13:11
Teljes mértékben ingyenesen indítja honosítási tevékenységét az Eurotrans Alapít...

Befejezte a szükséges adminisztratív és logisztikai előkészületeket az Eurotrans Alapítvány, így szeptembertől 19 területi iroda kezdi meg működését 70 alkalmazottal a kettős állampolgárság könnyített ügyintézése érdekében.
Mint az ismert, idén feb...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2015. szeptember 1., kedd 13:07
Winkler Gyula: több európai pénzt kell biztosítani a menekült-válság kezelésére

A menekült-válság hatékony európai választ igényel, ezért jelentősen meg kell növelni az előirányzott összegeket az EU 2016 évre szóló költségvetésében – nyilatkozta Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője az EP Nemzetközi Kereskedelmi Bizo...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2015. szeptember 1., kedd 09:51
392  393  394  395  396  397  398  399  400