A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Megjelent a VÁRAD április száma

A Nagyváradon szerkesztett irodalmi, művészeti, kulturális, társadalmi, tudományos folyóirat, a VÁRAD 2024. évi 4. száma most került ki a nyomdából, és ezúttal is száz oldalon kínál olvasni- és látnivalót.
A lapindító Restitutio in integrum rovat a ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. április 17., szerda 10:37
Xantus Géza legújabb művei Székelyudvarhelyen

Fénykereső címmel nyílik kiállítás 2024. április 18-án Székelyudvarhelyen Xantus Géza festőművész legújabb olajfestményeiből és páccal készült színes tusrajzaiból. A tárlatot Lőrincz Ildikó művészettörténész nyitja meg csütörtökön 18 órától a Haáz Rezső M...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. április 16., kedd 14:35
A magyar költészet napján Hűvösvölgyi Ildikó mutatta be Reményik-műsorát Nagyvár...

A „Polgári esték” rendezvénysorozat keretében 2024. április 11-én a két világháború közötti erdélyi magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakja, Reményik Sándor versei szólaltak meg Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész, a Soproni Petőfi Színház és a T...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2024. április 12., péntek 13:10
Szabadságot és autonómiát a székelyeknek!


Az alábbiakban Tőkés Lászlónak, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének marosvásárhelyi beszéde olvasható, ami a székely szabadság napján rendezett megemlékezésen és autonómiatüntetésen hangzott el, 2024. március 10-én.
*
Feszült fig...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2024. március 11., hétfő 17:42
Benczúr Gyula emlékére nyílik kiállítás Székelyudvarhelyen

Salgótarján, Hódmezővásárhely, Kecskemét és Gyula után Székelyudvarhelyen tekinthetik meg az érdeklődők a Benczúr Gyula-emlékkiállítást a magyar nemzeti ünnep tiszteletére szervezett helyi rendezvénysorozat részeként. A 2024. március 16-án szombaton 11 ór...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. március 11., hétfő 11:16
1  2  3  4  5  6  7  8  9