A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László szerint a nemzeti erők egyesítésére van szükség

Az Erdélyi Magyar Néppárt március 23-án Nagyváradon, a filharmónia koncerttermében tartotta 6. Országos Küldöttgyűlését, ezen részt vett Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az EMNP védnöke is.

Kös...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2019. március 23., szombat 18:47
RMDSZ: megteszünk mindent, hogy a tábla továbbra is ott álljon Brassó megye hatá...

Több éve már, hogy  Brassó és Kovászna megye, illetve Brassó város határában többnyelvű helységnévtáblákat helyeztek ki az RMDSZ és a Brassó megyei, illetve városi vezetőség eredményes együttműködésének köszönhetően. Dan Tanasă újabb magyarellenes feljele...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. március 23., szombat 15:45
Vincze Loránt: az európai kisebbségvédelmi törvény nemzeti ügy, amely felülírja ...

„A május 26-i választás tétje az, hogy többségbe kerülnek-e az Európai Parlamentben azok, akik ragaszkodnak értékeinkhez, gyökereinkhez, kereszténységünkhöz, akik számára nemcsak a többségi jelenti az európai kultúrát, hanem az őshonos közösségek által te...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2019. március 23., szombat 15:36
Román EP-képviselő támadása Tőkés László ellen

A Tőkés László EP-képviselő parlamenti irodája által szervezett március 19-i brüsszeli konferencia ellen durva támadást intézett Catalin Sorin Ivan független jogállású, előzőleg az Európai Parlament szocialista frakciójához tartozott képviselő, a hírhedt ...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2019. március 21., csütörtök 11:04
Folytatódik a munka a Nagypiszanicai Magyarok Közösségében

Múlt szombaton került sor a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének tisztújító közgyűlésére. A tagság egyhangú döntése alapján a szervezet vezetője továbbra is Berkes Zlata marad.
A Nagypiszanicai Magyarok Közössége 2011-ben alakult azzal a céllal, ho...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. március 21., csütörtök 09:39
1  2  3  4  5  6  7  8  9