A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Winkler: szolidaritás és alapvető jogok – számunkra is fontos prioritásokat tűzö...

Reméljük, hogy az EU soros elnökségét betöltő Németországnak sikerül széleskörű együttműködést és szolidaritást kialakítani az unióban, hogy leküzdhessük a koronavírus-járvány okozta válságot, gazdasági területen is – fogalmazott Winkler Gyula EP-képvisel...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. július 9., csütörtök 20:20
Új az otthon Újbezdánban is

Múlt szerdán átadták Újbezdánban a helyi művelődési egyesület új székházát. A korszerű épület minden 21. századi követelménynek megfelel, és kielégíti az egyesület minden igényét.
Az újbezdáni házat, mely a Magyarok Otthona nevet viseli, két évvel ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. július 9., csütörtök 14:32
Rekordszámú szavazatot kapott a HMDK jelöltje

A horvátországi magyarságot a következő négy évben is Jankovics Róbert képviseli a száborban


A július 5-ei választáson rekordszámú szavazatot kapott a HMDK jelöltje, Jankovics Róbert, akinek az elmúlt évek munkájával, kiváló teljesítményével...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. július 9., csütörtök 14:32
A Kossuth Ház kapuja mindenki előtt nyitva áll

Pénteken délután nagy volt a nyüzsgés a csúzai Kossuth utcában, ahol a településen működő szervezetek új székházának az átadására került sor. A Kossuth Háznak keresztelt közösségi épület a jövőben a falu művelődési életének egyik központja lesz.
A H...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. július 9., csütörtök 14:31
Hajdú-bihari vezetőkkel találkoztak az Erdélyi Magyar Néppárt fő jelöltjei

Pajna Zoltánnal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlési elnökével és Bulcsu Lászlóval, a közgyűlés alelnökével találkozott kedden Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, valamint Szilágyi Zsolt, ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2020. július 8., szerda 19:54
1  2  3  4  5  6  7  8  9