A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Hálát adva a megtapasztalt szabadításokért

Az Érmihályfalvi Református Egyházközség Presbitériuma a „bizony, közel van szabadítása az őt félőkhöz” (Zsolt 85,10) bibliai ige jegyében ünnepelte meg advent negyedik vasárnapját 2019. december 22-én. Emlékezve 1989 sorsfordító karácsonyára, a temesvári...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. december 23., hétfő 16:47
Temesvár forradalma Nagyváradon

A temesvári népfelkelés és a romániai forradalom 30. évfordulóján Nagyváradon is tartott megemlékezést az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Egyesület, lévén, hogy az akkori események főhőse, Tőkés László 1990 tavasza, azaz váradolaszi paró...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2019. december 20., péntek 22:03
Új igazgatója lesz a kórógyi iskolának

 
A jövő év elejétől új igazgatója lesz a Kórógyi Általános Iskolának. A nyugdíjba vonuló Kell Rózsikát ügyvivő igazgatóként Pálinkás Diana váltja majd az iskola élén.
 
A Kórógyi Általános Iskola az egyetlen magyar tannyelvű iskola Vuk...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 20., péntek 14:33
Az Előértékelő Bizottság 22 pályázót javasolt ösztöndíjra

A Horvátországi Magyar Ösztöndíjtanács Előértékelő Bizottsága december 16-án bírálta el a horvátországi felsőoktatási intézményekben tanuló magyar hallgatók pályázatait.
 
A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem novemberben pályázatot hirde...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 20., péntek 14:33
Ünnepélyes keretek között átadták a kopácsi Tangazdaságot és Ifjúsági Központot

Befejeződött a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) által megvásárolt kopácsi ingatlan felújítása és képzési központtá való alakítása, és csütörtökön sor került a létesítmény ünnepélyes átadására is. A „2015 a külhoni magyar szakképzés éve” pro...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. december 20., péntek 14:33
1  2  3  4  5  6  7  8  9