A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A Vukovári Magyarok Egyesülete beírta magát a város történetébe

Tíz évvel ezelőtt, 2008-ban alakult meg a Vukovári Magyarok Egyesülete, amely mára beírta magát a város történetébe. Aktívan részt vesznek a város és a megye kulturális életében, és nagy eredményeket értek el a magyar közösségi élet formálásában is.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2018. május 10., csütörtök 13:52
Tőkés László jelen volt Debrecen és Nagyvárad közös hírportáljának avatásán

Ismét van közös sajtóterméke Debrecennek és Nagyváradnak: a Denagy.hu hírportált május 9-én délben mutatták be hivatalosan a cívisvárosban, több hetes próbaüzem után.

Az esemény előtt Papp László, Debrecen polgármestere (Fidesz-KDNP) a városház...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2018. május 9., szerda 20:34
Több mint 200 felvidéki magyar ministráns focizott Farnadon

A Jópásztor Alapítvány, a Pázmaneum Társulás és a Farnadi Katolikus Egyházközség szervezésében került megrendezésre május 8-én Farnadon a felvidéki magyar ministránsok focitornája Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök fővédnöksége alatt.
A ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. május 9., szerda 16:05
RMDSZ: egy hatékony, betegközpontú egészségügyi reformra van szükség, nem a szak...

„Számos problémával küzd az egészségügy: a biztosítóházi elszámolási rendszert sürgősen át kell gondolni, a fizetésemelésekre kétségtelenül szükség van, de ezekkel együtt a kórházak költségvetését is módosítani kell, különben nincs fedezet ezekre. Tov...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. május 8., kedd 09:29
Iskolai foglalkozások a párkapcsolaton belüli erőszakról Erdély/szerte

Középiskolásokkal szembesíti a párkapcsolaton belüli és a nők elleni erőszak veszélyeit a csíkszeredai Áradat Egyesület és az RMDSZ Nőszervezetének közös iskolai tájékoztató programja. A tavaly nagy sikert aratott tájékoztató idén is hasonló forgatókö...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2018. május 8., kedd 09:28
1  2  3  4  5  6  7  8  9