A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A Magyar Kultúra Napja ünnepi programja 2018-ban

A Pázmaneum Polgári Társulás 2018-ban is megrendezi a Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepi rendezvényét, 2018. január 21-én, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
Program:
Petőcz Balázs, a Dunaszerdahelyi Mentálisa...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. december 31., vasárnap 14:00
Angyaljárás Élesden

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, minként hosszú évek óta minden alkalommal, ebben az esztendőben is meglátogatott egy hátrányos helyzetben lévő közösséget a karácsonyi ünnepek előtt.
Ezúttal a Sebes...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2017. december 21., csütörtök 11:46
Polgári óévbúcsúztató és adventi gyertyagyújtás Nagyváradon

A nagyváradi városháza dísztermében tartotta óévbúcsúztató ünnepségét december 17-én az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei és nagyváradi szervezete. Az eseményen jelen volt Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnök...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2017. december 18., hétfő 22:25
A temesvári forradalom évfordulóján elmondható: még mindig nem teljes a rendszer...

Miként a korábbi években mindig, ezúttal is megemlékeztek Temesvárott az 1989-es eseményekről azok, akik részesei voltak a Ceausescu-diktatúra bukásához vezető ellenállásnak és lázadásnak. December 15-én, pénteken, napra pontosan 28 évvel azelőtt a belvár...

Tőkés László EU-képviselő
MÁÉRT - 2017. december 16., szombat 14:30
Nem szavazta meg a megosztott áfa-befizetés kötelezettségét az RMDSZ

„Nem támogatja az RMDSZ a kormány azon sürgősségi rendeletét, amely bevezetné a megosztott áfa befizetésének a kötelezettségét” – mutatott rá Szabó Ödön, az RMDSZ képviselőház frakcióvezető-helyettese azt követően, hogy az RMDSZ alsóházi képviselői ma, de...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. december 14., csütörtök 11:35
1  2  3  4  5  6  7  8  9