A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László beszéde a Temesvári Magyar Napok nyitóünnepségén

Tisztelt egyházi és világi méltóságok!
Tisztelt szervezők és meghívottak!
Tisztelt ünneplő Gyülekezet! Kedves Testvéreim!
Mindenkor öröm és élmény számomra Temesvárra visszatérnem. Eddigi legnagyobb rangomnak és kitüntetésemnek tekintem ...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. szeptember 27., péntek 08:33
Eszéki Magyar Nap

Múlt szombaton került sor a 21. Eszéki Magyar Napra az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület szervezésében. Ezen a rendezvényen mutatkozott be először nagyközönség előtt az egyesület nemrég alakult népi tánccsoportja.
Ismét magyar néptánctó...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 26., csütörtök 22:22
A kisebbségi kultúrák gazdagságából adtak ízelítőt Nagypiszanicán

Mutassuk meg a kisebbségi kultúrák gazdagságát címmel szervezett rendezvényt a Nagypiszanicai Magyarok Közössége, ahol a magyar, a szerb és az albán nemzeti közösség szokásait, hagyományait és tárgyi értékeit ismerhette meg a közönség.
A Nagypiszani...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 26., csütörtök 22:22
Bor, bab és lovak a csúzai szüreti fesztiválon

Vasárnap ismét szüreti fesztivált tartottak Csúzán. Az egész napos rendezvényen volt fogathajtás, kultúrműsor és hagyományos hegyibabfőző-verseny is, amit éjszakába nyúló szüreti bál zárt.
 
Lévén, hogy Csúza a drávaszögi szőlő- és bortermelő...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. szeptember 26., csütörtök 22:21
Évnyitó a szamosújvári Téka Szórványkollégiumban

A Téka Alapítvány 2000-ben csatlakozott a válaszúti Kallós Zoltán által kezdeményezett Mezőségi Szórványoktatási Programhoz vállalva egy szórványkollégium és mellette egy magyar iskola létrehozását. A program  legfontosabb mérföldköve a szamosújvári Kemén...

Téka Alapítvány
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2019. szeptember 25., szerda 11:15
1  2  3  4  5  6  7  8  9